Místnost ticha hojně využívají nejen věřící, ale i ti, kteří potřebují útěchu. Foto: Krajská zdravotní
Zajímavosti

Litoměřice – Místnosti ticha v Nemocnici Litoměřice požehnal litoměřický biskup. Krajská zdravotní v litoměřické nemocnici rekonstruovala prostory, jež jsou určeny nejen věřícím, ale všem, kdo potřebují duchovní podporu. Místnost ticha, která se nachází v přízemí pavilonu D nemocnice, tak slouží pacientům, jejich příbuzným, ale také zdravotnickému personálu.

Malá slavnost se zde uskutečnila začátkem měsíce září. „Budou sem přicházet lidé v situacích, kdy se v jejich životě najednou musí mnohé změnit, možná budou muset leccos přehodnotit a proměnit svůj život. Něco si začít odepírat, vydržet, unést a protrpět. Prostě ve chvílích, kdy se člověk s něčím pere. Spolu s nimi a za ně prosím Pána Boha, aby do našeho života a otevřených ran nalil něco ze své Boží moudrosti a pochopení," zdůraznil v promluvě litoměřický biskup Mons. ThLic. Ing. Stanislav Přibyl, Th.D., CSsR.

Podporujeme duchovní zdravotní péči a jsme vděčni, že se v sídelním městě diecéze podařilo rekonstruovat prostory, které budou centrem pro meditaci, zastavení se pro všechny, kdo v dané chvíli cítí takovou potřebu. Jeho Excelenci panu biskupovi děkuji za všechny, kdo se na vzniku nemocniční kaple podíleli, a za ty, kdo ji již využili a v budoucnu využijí,“ uvedl MUDr. Ondřej Štěrba, člen představenstva Krajské zdravotní.

„Jsem rád, že se v nemocnici v Litoměřicích podařilo takové místo otevřít a může pro tyto účely sloužit. Duchovní služba nemocničních kaplanů, v našem případě kaplanky, je důležitou součástí poskytované péče. Svědčí o tom množství pozitivních ohlasů a je tedy zřejmé, že zde takové místo dosud chybělo,“ řekl Ing. Vladimír Kestřánek, MBA, DiS., ředitel Nemocnice Litoměřice.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru