Foto: Marcela Novotná
Zajímavosti

Most - Dětská galerie Art Point v Městské knihovně v Mostě, příležitost vytvářet vlastní sochy z kruhových fragmentů, jejímž výsledkem jsou kreativní díla školáků aktuálně v instalaci Sochař. Za tímto originálním nápadem stojí osmatřicetiletá nadšenkyně, milovnice umění Klára Jandáková. Maminka dvou malých dětí od dětství tvoří, maluje a hledá inspirace.

„Od malička jsem byla obklopována uměním, rodina mě v tomto směru podporovala a podporuje. Jezdila jsem na výstavy, tvořila z modelíny, látky, ze všeho, co bylo po ruce", zavzpomínala na začátky Klára. Nakonec ji módní návrhářství dovedlo až k myšlence rozvíjet kreativitu dětí v podobě interaktivních instalací. „Art Point je nová inciativa, která má za cíl podporovat děti v rozvoji kreativního myšlení a dalších dovedností, v současné chvíli probíhá instalace Sochař“, přiblížila Klára Jandáková.

Foto: Marcela Novotná

Děti mohou libovolně kombinovat a skládat kruhy do různých tvarů a následně na ně kreslit podle své fantazie. „Tato výstava je navržena tak, aby podporovala prostorovou představivost, rozvíjela dovednosti dětí a poskytovala prostor pro umělecké vyjádření“, dodala umělkyně.

Foto: Marcela Novotná

Najít prostory, kde by se akce uskutečnila nebylo jednoduché, nakonec podporu našla ve městě Most a prostorách Městské knihovny. Jedinečnou možnost vyzkoušet si práci sochaře měli i žáci 4. ZŠ v Mostě. „Vytvořit si své vlastní unikátní dílo za jedno odpoledne je fantastické, byl jsem překvapen, jaké výtvory vznikly“, řekl k výkonům svých žáků zástupce ředitele školy Jakub Melich. Navštívit knihovnu můžete do 4.října, kdy tato akce končí. Na další zajímavé výstavě se pracuje, měla by propojit dětské umění s hudbou. 

Foto: Marcela Novotná

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru