Ilustrační foto
Most

Mostecko - Annina je docela mělká, ale bezesporu půvabná. Alespoň pro zimomily, které v rámci možností (velmi) potěší. Její cesta začala tuto středu u Islandu, takže k nám cestuje z celkem velké dálky. Žádné velké plány však nemá. Prakticky všichni znalci (ECMWF, GFS, ICON, UKMO a další) mají jasno v tom, že sbohem dá Annina tomuto světu již za několik desítek hodin, s největší pravděpodobností na pomezí Polska, Litvy a Běloruska. A takový je ve stručnosti popis této tlakové níže.

Krušné hory, přesněji řečeno tamní obyvatelstvo se má na co těšit. Konkrétně na sněhové vločky. Na některých místech jich spadnou dva až tři decimetry s tím, že vznik souvislé pokrývky je jistý (třebaže mokré). Tak s tím počítejte. Do nižších poloh se nedostanou, taková zima zase nebude, ale kombinace (plně) zelených stromů a sněhových vloček by určitě byla zajímavá…

19. dubna: Zataženo až oblačno, od druhé poloviny dne (resp. cca 13:00) na horách se sněžením, v nížinách s deštěm, přičemž o sobě dá vědět krušnohorský srážkový stín. Chomutováci, Mostečáci, Tepličáci, vždyť to znáte. Nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 8 °C, na horách okolo 2 až 3 °C (tam i v dalších dnech).

20. dubna: Do plus minus 16:00 zatažená až oblačná obloha a nahoře sněžení, dole primárně déšť, avšak podaří-li se např. nějaké přeháňce pokořit krušnohorský srážkový stín… Potom převážně polojasno až skoro jasno, ne-li přímo jasno. Nejnižší ranní teploty kolem 5 až 1 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 7 °C.

21. dubna: Do oběda slunečno, pak se tzv. budou honit mraky. Srážky přesto žádné. Nejnižší ranní teploty kolem 0 až -5 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 8 °C.

22. dubna: Mraků hodně, srážek málo, fakt málo (nic). Nejnižší ranní teploty kolem 1 až -4 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 7 °C.

Díky, Annino!

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru