Nádražní slavnost se uskuteční na dubském nádraží, které s láskou opečovávají manželé Našincovi. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Dubí – V sobotu 17. srpna vypukne na dubském nádraží dlouho plánovaná Nádražní slavnost. Akce s účastí německých hostů se koná v rámci Roku Moldavské / Freiberské dráhy. Konkrétně ke 140. výročí dostavby a zprovoznění trati Freiberg – Holzhau – Moldava – Most / Teplice.

Pro návštěvníky je přichystaný bohatý kulturní program, který odstartuje v 9.30 uvítáním hostů z obou stran hranic. Jedním z nosných bodů programu bude ve 12.20 odhalení pamětní desky k událostem z roku 1945, kterého se zúčastní zástupci Židovské obce Teplice. V rámci slavnostního aktu dojde k přejmenování ulice Ruská – nádraží na ulici Nádražní.

V 15.30 se návštěvníci mohou těšit na autogramiádu malíře Adolfa Absolona, rytce Martina Srba a malíře Pavla Sivka. Jmenovaní umělci budou představení jako autoři známek v bodu programu Filatelie Moldavské dráhy. S novou publikací České Krušnohoří očima saských fotografů před rokem 1945 budou návštěvníci seznámení v 16 hodin. S jejím autorem, Michalem Urbanem, se uskuteční autogramiáda.

V průběhu dne vystoupí například Dechová kapela Krušnohorka, Regius Band nebo německý soubor Schalmeien Kapelle z Rehefeldu a další. Po celý den budou k vidění historické vlaky, historický autobus. Návštěvníci zde najdou i stánky s občerstvením, fotokoutek, přepážku České pošty s příležitostným razítkem, dětský koutek, Moldavské pivo a spoustu dalších doplňujících nabídek.

Finále sobotní Nádražní slavnosti bude v 19.50 patřit promítnutí filmu Alois Nebel. Jde o typicky nádražní snímek s úžasnou poetikou, který byl oceněný 4 Českými Lvy, cenou European Film Awards (2012) a Cenou české filmové kritiky. Film bude promítán s německými titulky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru