Pavel Horváth získal v Mostě dvouletou smlouvu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Pavel Horváth přebírá A-mužstvo Baníku a povede jej již do nedělního derby v Teplicích, které má výkop v 10:30 hodin na UMT Stínadla. Už dnes jej čeká trénink s novými svěřenci. 

Horváth střídá na lavičce mosteckého A-mužstva Stanislava Hofmanna. Není to jeho první trenérská štace. V minulé sezóně dovedl Jiskru Domažlice na druhé místo ČFL za Slavií Praha B, která se následně stala postupujícím do 2. ligy. S trénováním ale začal už v klubu FC Viktoria Plzeň, jako hlavní trenér působil v FK Příbram. V úvodu své trenérské dráhy vedl také úspěšně Baník Sokolov ve 2. lize.

Sportovní manažer Baníku Petr Glaser působil pod trenérem Horváthem jako hráč Baníku Sokolov: „Slibujeme si od nového trenéra další naplňování klubové vize, kterou je cesta zpět do popředí českého fotbalu, ze společného působení v Sokolově mohu potvrdit jeho náročnost i velmi dobré vnímání pojetí hry v současném moderním fotbale. Chtěl bych ještě doplnit, že očekáváme i výkonnostní posun hráčů našeho současného kádru, který dle mého názoru již od jara stagnuje. Trenér Horváth do českého fotbalu posunul mladé hráče jako například Lukáše Provoda, Jana Mejdra nebo Michala Hlavatého."

Během hráčské kariéry se Pavel Horváth vypracoval mezi hlavní hvězdy českého fotbalu. V letech 2010, 2011, 2012 a 2013 vítězil v anketě Fotbalista roku v kategorii Osobnost ligy. Odchovanec Sparty Praha hrál v lize i za Slavii nebo Teplice, v zahraničí vyzkoušel angažmá ve Sportingu Lisabon, Galatasaray Istanbul nebo japonském Vissel Kobe. Nejslavnější hráčské období však přišlo na závěr kariéry ve Viktorii Plzeň, kde v letech 2008 až 2015 získal 3 tituly Mistra ligy a dvakrát postoupil do základní skupiny Ligy Mistrů.

Trenér Pavel Horváth s klubem uzavřel 2letou smlouvu a na lavičce povede Most již do nedělního utkání proti FK Teplice B. Baníku Most-Souš patří aktuálně 12. místo tabulky se sedmi body za dosavadní dvě výhry a jednu remízu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru