Obrničtí hasiči slaví 130. výročí, nenechte si ujít nedělní slavnosti
Součástí bude také požární útok nejmladších účastníků sboru. Foto: Obec Obrnice
Co se chystá

Obrnice - Sbor dobrovolných hasičů v Obrnicích si v letošním roce připomíná 130. výročí svého založení. Ke kulatému jubileu se váže řada akcí, jež vyvrcholí v neděli 28. května Hasičskými slavnostmi v areálu místní hasičské zbrojnice. Program slavností začíná v 10:00 hodin, ukončí je v 15:30 hodin zábavné taneční vystoupení místních žen nazvané „Hasičky v akci“. Chybět pochopitelně nebude občerstvení ani doprovodný program pro děti.

„Součástí oslav je i zastávka spanilé jízdy historického hasičského vozu z 30. let minulého století, která za doprovodu kolony současné požární techniky vyrazí už v pátek z Chebu. Návštěvníci se mohou těšit také na výstavu naší požární techniky a fotografií mapujících historii obrnických dobrovolných hasičů. Účast se zcela novým hasičským vozem přislíbili i kolegové z Rudolic. Dorazí také osmičlenná delegace ze spřáteleného saského města Stollberg,“ láká na slavnosti starosta místního sboru Miroslav Caba.

Slavnosti zahájí starostka Obrnic Drahomíra Miklošová. Bohatý a pestrý program oslav obec podpořila částkou 50 tisíc korun. „Provoz, vybavení a sportovní či společenské akce naší dobrovolné jednotky podporujeme dlouhodobě a pravidelně. Jsme hrdi na její tradici a vážíme si přístupu našich dobrovolníků. Díky jejich práci s dětmi a mládeží má sbor zajištěnou perspektivu, navíc slaví úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích,“ uvedla starostka.

Právě nejmladší členové sboru předvedou návštěvníkům slavností, co už s požární technikou dokážou. Ukázky nazvané „Hasičata v akci“ a „Požární útok“ odlehčí jejich následné taneční vystoupení. Zatím největší sportovní úspěch zaznamenali starší žáci, kteří to před pěti lety dotáhli až na mistrovství ČR v požárním sportu.

Členskou základnu Sboru dobrovolných hasičů Obrnice tvoří v současné době 30 dospělých a 21 dětí. Obrničtí hasiči pomáhají při zajišťování požární ochrany a v případě nouze i okolním obcím Lužice, Svinčice, Patokryje a Korozluky. Na výpomoc k případům ale vyjíždějí i do Mostu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru