OBRAZEM: Hasiči z vybydleného paneláku v Janově cvičně zachraňovali dvě osoby
Foto: Kuba Zápotocký
Litvínov

Litvínov, Janov - V neděli se ve vybydleném panelovém domě v Janově konalo cvičení Hasičského záchranného sboru na záchranu osob a likvidaci požáru. Na místo v Sadové ulici se kolem 15. hodiny odpolední dostavila jednotka profesionálních a dobrovolných hasičů z Litvínova.

Námětem cvičení byl požár, který zapálily dvě nezletilé děti. Ty se přes uzavřený vchod měly dostat do vybydlené budovy a založit požár zapálením odpadků, které se nacházejí po celém opuštěném domě. 

0511cviceni1

0511cviceni4

Jednomu z nich se vlivem požáru uzavře cesta ven a běží se strachy ukrýt za rozpadlý nábytek ve vedlější místnosti. Druhý chlapec se k němu přes plameny dostat nemůže, běží proto na balkon, kde se hlasitým voláním snaží přivolat pomoc. 

0511cviceni5

0511cviceni6

Jeho volání zaslechnou kolemjdoucí, kteří okamžitě volají hasiče. Na místo se do pár minut dostaví profesionální hasiči z litvínovské požární stanice s cisternou a žebříkem, několik minut po jejich příjezdu se dostaví i dobrovolná jednotka JSDH Litvínov - obec.

0511cviceni3

0511cviceni2

Kvůli plamenům jsou hasiči nuceni využít výškové techniky a zachránit figuranty z balkonu, oběma "chlapcům" poskytli první pomoc a předali Zdravotnické záchranné službě k dalšímu ošetření. Po dokončení záchrany osob dále provádějí likvidaci požáru pomocí výškové techniky.

0511cviceni7

0511cviceni8

V průběhu taktického cvičení jsou hasiči určění k záchraně osob a likvidaci požáru vybaveni dýchacími přístroji. Oba figuranti se z balkonu dostávají v koši v pořádku zpátky na zem. Cvičení trvalo zhruba půl hodiny. Po likvidaci požáru provádí velitel zásahu závěrečný průzkum a vyhodnocení, kterým upozorňuje na případné nedostatky.

0511cviceni10

0511cviceni11

Foto: Kuba Zápotocký

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru