Dřevěný interiér roubenky na Klínech soutěží o prestižní titul
Roubenka na Klínech. Foto: Dřevěná stavba roku
Litvínov

Mostecko - Až do 13. března můžete hlasovat pro nejlepší stavby ze dřeva v anketě Dřevěná stavba roku 2019 a vyhrát pobyt ve srubu. Projekt, kterému udělila záštitu čtyři ministerstva, podporuje využívání dřeva jako naší významné obnovitelné suroviny.

V soutěži je také dřevěný interiér roubenky na Klínech v Krušných horách. „Interiér v roubené stavbě s pohledovým dřevem uvnitř, trámovým stropem a palubkovým obložením v podkroví je doplněn prvky rustikálního charakteru, který umocňují pocit tepla domova a dělají tak interiér přívětivý pro jeho obyvatele. Textura dřeva je zde přítomná na každém kroku. To vše doplňují panoramatické výhledy do údolí Krušných hor,“ uvádí se v popisu soutěžící stavby.

Pro 108 soutěžních staveb hlasujte na www.drevenastavbaroku.cz/hlasovani. Vybírat můžete z osmi soutěžních kategorií: malá a velká dřevěná hřiště, návrhy a realizace dřevěných konstrukcí, moderních dřevostaveb a realizace roubenek, srubů a dřevěných interiérů. V každé kategorii můžete poslat až 3 hlasy. Když budete hlasovat ve všech 8 kategoriích, zařadíte se do soutěže o 4denní pobyt ve srubu HONKA v Jizerských horách. „Šanci na výhru si významně zvýšíte, pokud odešlete všech 24 hlasů, které máte po registraci vaší e-mailové adresy k dispozici,“ doporučuje ředitel Nadace dřevo pro život Stanislav Polák.

„V anketě ukazujeme, že dřevěné stavby jsou nejen krásné, ale prospívají také našemu zdraví a chrání nás a teplo našeho domova,” vysvětlil Polák. Dřevo z českých lesů je navíc obnovitelnou surovinou, jehož využíváním šetříme neobnovitelné zdroje, a tím chráníme životní prostředí. „Přínosy dřevěných staveb pro společnost i přírodu jsou proto jednoznačné,“ doplnil Polák s tím, že věří, že zájem o tyto stavby i nadále poroste.

Dřevěné stavby lákají každoročně pozornost tisíců hlasujících, kteří jim v minulém ročníku odeslali přes 60 tisíc hlasů. I letos budou mít hlasující z čeho vybírat. Soutěžní anketa, kterou Nadace dřevo pro život vyhlašuje už po deváté, letos představí 109 soutěžních děl, což je druhý nejvyšší počet v její historii. Nejvíce soutěžících se tentokrát přihlásilo do kategorie Moderní dřevostavby – návrhy a Dřevěné interiéry – realizace. Vítězové ankety budou oznámeni 10. dubna na zámku ve Křtinách u Brna na slavnostním vyhlášení vítězů pod záštitou prof. Ing. Danuše Nerudové, Ph.D., rektorky Mendelovy univerzity v Brně.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru