Lesy ČR vydaly výjimku ze zákazu vstupu do lesa, uvolňují se některé běžecké tratě
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Lesy ČR souhlasily s částečným uvolněním zákazu vstupu do lesů na Litvínovsku. Využívat se může tzv. Mlýnská cesta vedoucí z Dlouhé Louky směrem k vodní nádrži Fláje a lesáci rovněž souhlasili s uvolněním cesty z Klínů z Mračného vrchu směrem k tzv. Klínské bráně.

"Tyto cesty budou tedy upravovány podle podmínek pro běžecké lyžování. Nadále zůstává v platnosti zákaz vstupu do lesů mimo tyto trasy," sdělil Karel Rosenbaum, místostarosta Litvínova. Město jednalo s Lesy ČR o kompromisním řešení v některých méně postižených oblastech a uvolnění některých částí uzavřených běžeckých tratí pro občany. Na Litvínovsku jsou nadále uzavřeny například tzv. Jihobřežní cesta u Vodního díla Fláje a tzv. Tetřeví cesta v katastru obce Český Jiřetín.

 "Správci lyžařských tras jsou s uvedenou situací seznámeni a předpokládáme, že trasy budou podle svých a meteorologických podmínek v duchu této dohody upravovat," dodal místostarosta.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru