Strážníci dohlíží i na to, aby byl Litvínov čistý. Odpadky jsou největším problémem Janova
Takto to vypadalo v závěru roku v Janově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Při hlídkové činnosti si strážníci městské policie všímají také dodržování vyhlášky o odpadech. V prostoru garáží U Pardála si tak všimli muže, který tu rozebíral starou lednici. Všechny odložené díly elektrospotřebiče musel muž uklidit do sběrného dvora.

V ulici Tržní si strážníci všimli muže, který prohledával popelnice a odpad přitom vyhazoval mimo nádoby. I on musel po sobě nepořádek uklidit. Strážníci také kontrolují, jestli někde nedochází k založení černé skládky. Pokud taková místa najdou, hlásí je na odbor s nakládáním s majetkem k další likvidaci.

V některých případech strážníci také najdou původce skládky. K tomu poslouží zapomenuté účtenky, krabice s adresou či jménem, osobní věci. Poslední takový případ, kdy strážníci odhalili původce černé skládky, byl v ulici Sklářské.

Odpady jsou také současným největším problémem Janova. Migrace obyvatel Janova po sídlišti sebou přináší tuny odloženého velkoobjemového odpadu u nádob na komunální odpad. Pokud se nepodaří zajistit původce, odklízí tento odpad technické služby.

V případě Janova pátrají strážníci po původcích odpadu také prostřednictvím záznamů městského kamerového systému.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru