Zaměstnanec na úřadu práce byl v nouzi. Musel použít tísňové tlačítko
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Strážníky litvínovské městské policie přivolal tísňovým tlačítkem pracovník Úřadu práce ČR. Informovali o tom strážníci v přehledu událostí na svém webu.

Co se na úřadu stalo? Muž a žena při jednání s úředníkem křičeli, verbálně ho napadali a byli hrubí. Strážníci dvojici vykázali před úřad. Přestupek bude řešit správní odbor.

Podle Úřadu práce ČR zaznemanávají zaměstanci této instituce po celém Česku stovky verbálních útoků za rok. Nejčastěji dochází k napadení zaměstnanců v kanceláři a v prostorech kontaktních pracovišť. Výjimkou ale nejsou ani útoky na veřejném prostranství či v místě bydliště klienta, např. během šetření v terénu.

„Výsledkem je trvalé napětí a stres na pracovišti, který je často doprovázen i následnými zdravotními problémy. A právě v souvislosti s rostoucím počtem útoků, a to i těch fyzických, přijímáme postupně další bezpečnostní opatření, která mají doplnit ta stávající, a ještě zvýšit ochranu našich úředníků i ostatních klientů,“ uvedla při loňském shrnutí bezpečnostní situace na úřadě generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru