Stará mobilní služebna strážníků znovu slouží. Jen změnila barvy
Před a po. Foto: Oldřich Hájek a JSDH Litvínov
Litvínov

Litvínov – Bývalá mobilní služebna litvínovských strážníků dál slouží! Jen změnila barvy. Nyní ji používají tamní dobrovolní hasiči.

Jde o VW Transporter T5 DA - L1Z, který u hasičů nahradil zastaralou techniku. Dopravní automobil bude sloužit k dopravě hasičů na školení a k zásahům.

Předtím vůz používala městská policie. Mobilní služebnu pro strážníky pořídilo město v roce 2009. Městská policie má nyní nové vozidlo, které slouží jako služebna na čtyřech kolech. Jedná se o víceúčelové vozidlo tovární značky Volkswagen s přestavbou od firmy SICAR.

Nová mobilní služebna disponuje všemi prostředky pro řešení krizových situací. Je vybavena kamerovým systémem napojeným na dispečink městského kamerového systému a osvětlením s reflektory na výsuvném stožáru. Součástí vybavení je vyprošťovací technika včetně motorové pily a dalších nástrojů. Při zásahu v terénu mohou strážníci využívat záchranné lékařské vybavení, jehož součástí je defibrilátor. Dále mobilní služebna disponuje měřící technikou pro analýzu plynu, která určuje mezní hranice výbušnosti, dýchatelnosti, odhalí únik čpavku a chloru. Součástí vybavení je mobilní laboratoř pro určení všech sedmi nejužívanějších návykových látek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru