OBRAZEM: Na prvních Oseckých trzích se představila zhruba desítka řemesel
Osecké trhy. Foto: Ilona Kaulfuss
Litvínov

Osek – Úderem osmé hodiny ranní, v sobotu 20. června, se otevřely pomyslné brány k letošním prvním Oseckým trhům. Návštěvnost byla ještě v deset hodin dopoledne, kdy jsme akci navštívili, vzhledem k nepříznivému počasí poměrně nízká. V odpoledních hodinách se ale počet návštěvníků přece jen postupně zvýšil a podle jednoho z prodejců se už kolem jedné, i přes občasné přeháňky, objevilo na trhu několik desítek lidí.

Stánky se zbožím byly tentokrát instalované v dolní části nádvoří oseckého kláštera, směrem blíž k restauraci a pivovaru. V horní části nádvoří, naproti informačnímu centru, stále totiž probíhají práce na rekonstrukci kláštera a pracovní prostor je oplocený. Zbývající prostranství, kde obvykle stánky stávaly, se tím výrazně zmenšilo. Prodejci by tak museli být blíž u sebe a v případě vyšší návštěvnosti by tak docházelo ke komplikacím v dodržování povinných rozestupů.

Foto

Na letošní premiéře Oseckých trhů se objevila zhruba desítka stánkařů. Usměvavé prodavačky perníkových výrobků, kterým počasí na dobré náladě neubralo, stánek s dřevěnými hračkami a stavebnicemi pro děti, prodejce textilních a kožešinových výrobků, nabídka voňavých svíček nejrůznějších tvarů, úžasné šperky – přívěsky a brože, repliky historických zbraní a nás především zaujaly špičkové nože Václava Vostrého z Bíliny, které fascinují dokonalým zpracováním a volbou materiálů pro rukojeti.

Další Osecké trhy můžete navštívit za 14 dní, v čase od 8 do 16 hodin. Konkrétní termín připadá na sobotu 4. července.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru