ORLEN Unipetrol nabízí spolupráci startupům, malým a středně velkým firmám v rámci investičního programu v hodnotě desítek milionů
Foto: ORLEN Unipetrol
Litvínov

Litvínov - Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol a společnost ORLEN UniCRE výzkumně vzdělávací centrum pořádají první ročník akceleračního a investičního programu ChemTechNext zaměřeného na budoucnost nejen chemického průmyslu.

Startupy, malé a středně velké podniky mohou díky tomuto programu získat příležitost k rozvoji svých nápadů nebo se podílet na realizaci jiných a současně dosáhnout i na financování. Programem ChemTechNext chce ORLEN Unipetrol přispět k přechodu k udržitelnému průmyslu a uhlíkové neutralitě. Přihlášky je možné podávat na www.chemtechnext.cz do 31. ledna 2022.

„ORLEN Unipetrol chce být do roku 2050 uhlíkově neutrální. Naším cílem je dosáhnout výroby pokročilých biopaliv z obnovitelných zdrojů, chemické recyklace, vodíkové ekonomiky a průmyslu 4.0. Proto hledáme partnery, kteří nám pomohou na naší cestě za odpovědným přechodem k uhlíkově neutrální budoucnosti,“ vysvětluje Jiří Hájek, ředitel ORLEN UniCRE výzkumně vzdělávacího centra. Spolupráce přinese startupům, malým a středně velkým firmám příležitost k ověření svých nápadů a technologií, získání nových kontaktů, navázání spolupráce a také možnou finanční podporu v hodnotě až milionů eur.

Programem ChemTechNext reaguje skupina ORLEN Unipetrol na globální výzvy v oblasti klimatu a životního prostředí, rychlý technologický rozvoj a posun směrem k udržitelným a odpovědným řešením. Mimo jiné si klade za cíl pomoci rozvíjet nové talenty, podnikání a zlepšit konkurenceschopnost české i evropské ekonomiky. Zájemci se mohou přihlásit na www.chemtechnext.cz do 31. ledna 2022. Potom odborná porota projde všechny přihlášky a s vybranými autory projektů se domluví na další formě spolupráce, která pomůže rozvinout jejich nápad a růst.

Program je rozdělen do těchto pěti oblastí:

• Pokročilá výroba biopaliv – poskytování a předúprava suroviny, projekty demo produkce, CCU
• Chemická recyklace – projekty předúpravy suroviny, depolymerizace a/nebo pyrolýza, logistika produktů
a skladování
• Vodíková ekonomika – elektrolýza ve velkém, skladování vodíku, výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů
• Průmysl 4.0 – virtuální a rozšířená realita v chemickém průmyslu, drony, ale i automatizace, IoT a jiné
• Ostatní – projekty původně určené pro jiný výrobní sektor či nejrůznější projekty zaměřené na rozvoj pracovního prostředí

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru