Litvínovana (35) viní z distribuce pervitinu. Drogou měl zásobovat narkomany nejen z Mostecka!
ilustrační foto: CC0
Litvínov

Mostecko - Mostečtí policisté TOXI týmu prověřovali podezření na distribuci pervitinu v Mostě i jinde v rámci akce s názvem Sediment. Na odhalení dealera pracovali kriminalisté od října letošního roku. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že pervitin měl distribuovat 35letý muž z Litvínova.

Vyšetřovatel ho nyní obvinil ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž byl koncem listopadu zadržen a policisté u něj našli sáček s nezjištěnou látkou o hmotnosti 8 gramů. U ní provedli orientační detekci na přítomnost návykové látky, kdy detekovaná látka vykazovala přítomnost metamfetaminu. Zajištěná látka byla následně odeslána k odbornému zkoumání na Odbor kriminalistické techniky a expertiz. Vyšetřovatel podal státními zástupci podnět k vazebnímu stíhání, obviněný byl následně ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě.

"Obviněný měl podle kriminalistů v listopadu na různých místech v okrese Most, Teplice a Ústí nad Labem pro jiného přechovávat nejméně 190 gramů metamfetaminu, který měl zakoupit za účelem další distribuce. Od jara letošního roku do listopadu měl v Mostě a na dalších místech obstarat a následně prodat nejméně ve 45 případech přesně nezjištěné množství metamfetaminu několika osobám. Pokud ho soud uzná vinným, může ho potrestat odnětím svobody na dvě léta až deset let," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru