Kaufland, Tesco, nebo Lidl? Strážníci v Litvínově sdělili, kam nejčastěji jezdí kvůli zlodějům
Do Retail parku vloni jeli strážníci 16krát. Foto: archiv / Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Běžnou součástí činnosti strážníků je kontrola restauračních zařízení a zahrádkářských kolonií. I s ohledem na situaci v loňském roce, kdy byl poměrně omezen společenský život, řešili strážníci minimum situací. Alarmující je naopak situace z hlediska krádeží v nákupních centrech.

Zajímavé údaje vyplývají ze zprávy o činnosti Městské policie Litvínov za rok 2021, kterou předložil radním velitel strážníků Martin Klika. Kromě personálního stavu a informací o vybavení městské policie hodnotí zpráva bezpečností situaci ve městě. V té je zahrnuto také to, ve kterých litvínovských obchodech řeší strážníci nejčastěji zloděje.

„Hlídky vyjížděly v souvislosti s oznámením o krádežích celkem ve 144 případech. Nejvíce lapkové kradli v nákupním středisku Kaufland, odkud jsme přijali 79 oznámení, Tesco zaslalo 34, Lidl 9, Penny 6 a do dalších prodejen v tzv. Retail Parku strážníci vyjížděli celkem 16krát,“ vypočetl velitel strážníků.

Značnou část pachatelů tvoří narkomani a rovněž sociálně slabé osoby.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru