Opravy silnic v Litvínově začnou před létem, potrvají do podzimu
Podkrušnohorská ulice. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Radní města Litvínova schválili vítěze na opravu povrchu ulice Jirákova a zadávací dokumentace veřejných zakázek pro opravy dalších úseků komunikací ve městě. Na začátek léta jsou naplánovány opravy dvou úseků Podkrušnohorské ulice. První úsek začíná křižovatkou ulice Podkrušnohorská s ulicemi Bartoškova a Horská a povede ve směru kolem hasičárny ke kruhové křižovatce. Kromě odfrézování povrchu vozovky a položení nového povrchu je v plánu výměna 629 m obrubníků, žulové neponičené obrubníky budou zachovány. Odhadovaná cena akce činí 3,5 milionu Kč bez DPH.

Další oprava se týká také Podkrušnohorské ulice, a to úseku od křižovatky s Ukrajinskou ulicí až ke kruhové křižovatce u Máje. I zde je v plánu výměna povrchu a části obrubníků. Práce budou dokončeny za 8 týdnů od podpisu smlouvy. Město počítá s cenou cca 4 miliony Kč bez DPH.

Na tyto dvě akce naváže na podzim oprava Gorkého ulice v úseku od křižovatky s ulicí K Loučkám směrem k ulici Bezručova. Předpokládaná hodnota zakázky činí 2,7 milionu Kč bez DPH.

Po dokončení oprav u všech tří zakázek provedou vítězné firmy obnovu vodorovného značení, a to v plastu. „Tento způsob zajišťuje delší životnost, oproti provedení v barvě. Přes vyšší cenu se tak v konečném důsledku městu vyplatí, protože nemusí být každý rok obnovováno,“ vysvětlila vedoucí odboru nakládání s majetkem Štěpánka Kolčavová Bretová.

V přípravě je také zadávací dokumentace ještě na jeden úsek Podkrušnohorské ulice od nově postaveného mostu ke křižovatce s ulicí S. K. Neumanna, a to v návaznosti na opravy zastávek MHD Mototechna a Sportovní škola.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru