Dopravní podnik musí zasáhnout do nového terminálu, během zkušebního provozu byl zjištěn havarijní stav kabelů
Foto: Jitka Pavlíková
Litvínov

Litvínov – S podporou Evropské unie byl realizován projekt Výstavba dopravního terminálu města Litvínova. Město je příjemcem dotace a má povinnost do roku 2027 udržet dosažené cíle projektu. V současné době však probíhá ze strany Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova zásah do již dokončeného díla.

Stavební práce, s povolením vstupu na pozemky ze strany města, jsou realizovány v rámci oprav kabelového vedení. Během zkušebního provozu stavby Modernizace a rekonstrukce tramvajové trati Litvínov-Most byl zjištěn havarijní stav kabelového vedení a je nutná jeho výměna. Investorem stavby je dopravní podnik a její realizací byla pověřena akciová společnost Chládek&Tintěra.

„Záruku na dotčená místa v trasách výkopů ponese provádějící společnost, a to po dobu udržitelnosti projektu výstavby terminálu,“ říká k akci v režii dopravního podniku vedoucí odboru nakládání s majetkem Hana Hoffmanová.

Povolení vstupu na pozemky města bylo vydáno do 14. dubna. Nové povrchy, které budou v souvislosti se stavební činností narušeny, musí být po ukončení prací vráceny do původního stavu po rekonstrukci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru