Ke gymnáziu dorazilo množství policejních vozů. Ulice je uzavřená. Foto: čtenář
Litvínov

Litvínov – Ulice Studentská v Litvínově u gymnázia je v pátek ráno uzavřena. Na místo se dostavily dvě desítky policejních vozů, z toho jedno bez označení. Studenti vyčkávali v Zámeckém parku, další hlouček postával vedle Sokolovny, k budově gymnázia dorazily také evakuační autobusy, do něhož část studentů nastoupila.

„Prvotní informace je, že do budovy gymnázia vnikla cizí osoba. Informace se rychle mění, co se na místě děje, budeme brzy informovat," uvedl krátce po osmé hodině policejní mluvčí Václav Krieger. Policisté dále uvedli, že nemají žádné informace o tom, že by osoba byla ozbrojena. Neevidují ani žádné zranění.

Podle svědků na místě viděla žena z protějšího domu na místě rvačku a slyšela řev. 

„Policisté ve spolupráci s Městskou policí Litvínov omezili podezřelou osobu na osobní svobodě. I nadále probíhá prohlídka budovy," uvádí Policie ČR na sociální síti X (dříve Twitter).

Ředitel gymnázia Jan Novák uvedl, že za mužem, který do budovy vnikl, se zaklaply dveře a jak se snažil dostat ven, tak dveře poškodil. Toho si ráno všimli jak studenti, tak školnice, proto byla přivolána Policie ČR. Studenti nebyli v ohrožení. Policie zareagovala tímto způsobem s ohledem na události, ke kterým v poslední době v České republice došlo.

Studenti měli dnes psát písemnou práci z českého jazyka a literatury, ředitel gymnázia je ve spojení s ředitelem Cermatu, náhradní termín je stanoven na příští týden ve čtvrtek. Výuka byla pro dnešní den zrušena a studenti odešli v půl desáté domů. Rodiče dětí dostali hned ráno přes informační systém Bakaláři zprávu, co se ve škole děje, že studenti jsou v bezpečí a nikomu nic nehrozí.

Ráno, když začali studenti chodit do budovy, muž v ní ještě byl. Ředitel gymnázia pochválil Policii ČR a Městskou policii Litvínov za to, jak se o studenty i pedagogy starali v evakuačních autobusech.

Studenti se shromáždili vedle budovy Sokolovny. Čekají na příjezd evakuačních autobusů. Foto: čtenář

Studentská ulice je uzavřena. Foto: čtenář

Pro studenty na místo dorazil evakuační autobus. Foto: čtenář

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru