Litvínov – Skupina ORLEN Unipetrol uskuteční ve svém litvínovském chemickém závodě demolici dvou z celkem osmi chladicích věží. Rozhodnutí je součástí dlouhodobého optimalizačního programu, v rámci kterého ORLEN Unipetrol postupně odstraňuje nevyužívané technologie a budovy, aby uvolnil místo pro svůj budoucí rozvoj.

Práce na likvidaci jedné ze tří věží uvnitř rafinérské části závodu a na likvidaci věže u hlavního vjezdu do areálu B11 u silnice 1/27 budou probíhat od poloviny června do konce srpna a nebudou mít vliv na okolní prostředí a dopravu. 

Stometrové chladicí věže  sloužily k ochlazení vody ohřáté ve výrobních technologiích jednotek v rafinérské části závodu. Postupnými změnami ve výrobních procesech došlo ke snížení potřebné chladicí kapacity. Z důvodu blízkosti dalších technologií není odstřel věží možný, proto budou postupně rozebrány. Demoliční práce nebudou mít vliv na okolní prostředí a doprava v okolí závodu nebude omezena.

Začátek demoličních prací na nevyužívané chladicí věži umístěné poblíž hlavní vjezdové brány u silnice 1/27 a na prostřední z trojice chladicích věží umístěných ve vzdálenější části areálu je plánován od druhé poloviny června do konce srpna. Obě chladicí věže budou demolovány postupným rozebráním pomocí hydraulických nůžek a demoličního bagru. Nebudou likvidovány žádné nebezpečné materiály, suť bude průběžně skrápěna pro snížení prašnosti, podrcena a dále využita jako zásypový materiál. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru