Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov – Policisté po třech hodinách zadrželi 19letého muže, proti kterému vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání ze spáchání zločinu znásilnění. Ta ho viní z toho, že sobotního odpoledne napadl poškozenou, kterou se pokusil donutit k pohlavnímu styku. Obviněný na ženu narazil na Litvínovsku na lesní cestě vedoucí od zahrádkářské kolonie. Tam měl oběť fyzicky napadnout.

Podle kriminalistů přes hlavu poškozené hodil mikinu, uchopil ji kolem krku a strhl na zem. Žena se snažila bránit a podařilo se jí vstát. To už měl stíhaný opětovně přistoupit ke škrcení. „Poškozené stáhl sukni a sám si sundal kalhoty," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger s tím, že bylo zřejmé, že se muž pokouší násilím vykonat soulož, a to proti vůli napadené ženy.

Ta se snažila stále aktivně bránit. Po několika marných pokusech usoudil, že k pohlavnímu styku zřejmě nedojde, srazil ženu na zem a utekl. Okamžitě po oznámení se rozjela pátrací mašinerie po možném podezřelém. Do případu se zapojili policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování i jejich uniformovaní kolegové. V okolí místa činu společně nasbírali mnoho důležitých informací, které perfektně vyhodnotili. Získané indicie je navedly na stopu a k muži, kterého po velmi krátké době omezili na osobní svobodě a převezli rovnou do cely. „Po všech potřebných úkonech trestního řízení podala vyšetřovatelka návrh na vzetí obviněného do vazby. Mládenec teď nějakou dobu nikomu dalšímu neublíží, protože od soudu putoval rovnou do vazební věznice," dodal mluvčí.

Pobyt za mřížemi mu hrozí až na deset let.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru