Radary bude možno dle potřeby přemisťovat po určených lokalitách. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov – Město Litvínov nakoupí stacionární radary na měření rychlosti vozidel. Zakázku za více než tři miliony korun posvětili radní.

V průběhu roku 2023 provedli strážníci městské policie celkem 66 hodin měření rychlosti, při kterých bylo zjištěno celkem 492 přestupků překročení nejvyšší dovolené rychlosti. Za tyto přestupky byly v loňském roce vybrány pokuty v celkové výši přesahující 320 tisíc korun. Město si proto nechalo zpracovat odbornou firmou studii mapující dodržování rychlosti v 8 různých lokalitách, zejména před litvínovskými školami, ale také u Kauflandu nebo v Záluží před Chemparkem.

„Výsledky studie prokázaly časté překračování maximální povolené rychlosti, a to někdy i o desítky kilometrů. Proto se rada města rozhodla vyhovět žádosti Městské policie Litvínov o zakoupení 2 radarů pro měření okamžité rychlosti a zároveň bude připravena potřebná infrastruktura v jednotlivých lokalitách tak, aby mohly být tyto radary operativně přemístěny na kterýkoli z rizikových úseků," sdělila starostka města Litvínova Kamila Bláhová.

Obsahem schválené veřejné zakázky je dodávka 2  silničních statických radarů na měření rychlosti vozidel, dále dodávka obslužných programů a licencí pro informační systémy na zpracování výstupů z radarů. To vše včetně dopravy, zprovoznění a proškolení a zajištění příslušného servisu na dobu 4 let. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky přesahuje 3 miliony korun bez DPH. 

„Věříme, že instalací radarů dojde ke zlepšení situace v oblasti dodržování rychlosti a zvýšení bezpečnosti v lokalitách, kde budou tyto radary umístěny,“ dodala starostka Kamila Bláhová

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru