REKLAMA
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov – Šokující statistiku zveřejnilo město Litvínov na sociálních sítích. Ukázalo výsledky měření rychlosti projíždějících vozů ve třech částech města. Grafy ukazují, jak někteří na dlouhých rovných úsecích zkouší, co jejich vůz na silnici dokáže. A to i za bílého dne.

Dokument Statistika silničního provozu, obsahující orientační sčítání dopravy a měření rychlosti na Podkrušnohorské ulici v Janově a u volejbalových kurtů a v Záluží u Unipetrolu si město nechalo zpracovat v listopadu loňského roku.

V Janově, kde je běžné omezení rychlosti na 50 km/h bylo během týdne detekováno celkem 26 991 vozidel. Víc než polovina, konkrétně 61 % vozidel, nedodrželo dovolenou rychlost. „Z toho 103 vozidel jelo rychleji než 90 km/h. Nejvyšší naměřená rychlost dosáhla 121 km/h. Statisticky by tak 459 řidičů měsíčně bylo řešeno v správním řízení a přišli by o řidičský průkaz," vyjmenovává nejvýraznější počiny řidičů mluvčí města Petr Lenc.

 
Na Osadě v úseku Podkrušnohorské ulice u volejbalových kurtů, kde je rychlost omezená na 30 km/h, bylo za 7 dní detekováno 20 789 vozidel. Tady se s dodržením předepsané rychlosti nepáralo dokonce 73 % vozidel, z toho 42 vozidel jelo rychleji než 70 km/h. „Nejvyšší naměřená rychlost dosáhla 124 km/h. Statisticky by za měsíc v tomto úseku tak 187 řidičů přišlo o řidičský průkaz," poukazuje mluvčí. 

V Záluží v úseku, kde je rychlost omezená na 50 km/h, bylo během týdne detekováno 90 087 vozidel. Téměř 60 % vozidel jelo rychleji – z toho 385 vozidel rychlostí vyšší než 90 km/h. Nejvyšší naměřená rychlost dosáhla 143 km/h! Pokud by všechny hříšníky chytili policisté, jezdilo by po silnicích dle statistiky po jednom měsíci o  1 715 řidičů méně.

Vedení města na tuto bilanci okamžitě zareagovalo. Radní odsouhlasili nákup radarů pro měření rychlosti vozidel, od čehož si slibují zklidnění situace a postihu těch, kdo nerespektují dopravní předpisy. Informovali jsme ZDE.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru