Foto: Policie ČR
Litvínov

Litvínov - Mostečtí kriminalisté dotáhli do úspěšného konce několik měsíců rozpracovaný případ distribuce drog v Litvínově. Policejní vyšetřovatel obvinil 44letého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

K prodeji pervitinu docházelo v ulicích Litvínova, zejména během bílého dne. Zájemci o drogu docházeli za stíhaným hlavně v jeho pracovní době. Litvínovan byl totiž zaměstnán u jisté společnosti a jeho pracovní náplň byla zpravidla právě na ulici. Komisař viní muže, že v uplynulých dvou letech prodal metamfetamin osobám z řad toxikomanů nejméně ve 250 případech. Někdy dávka stála 200 korun, jindy dealer inkasoval i 1200 korun při jednom obchodu.

"Policisté ze získaných poznatků provedli i na základě příkazu domovní prohlídky na třech místech, kde se obviněný pohyboval. Při nich zajistili několik digitálních vah, ale i další uzavíratelné plastové sáčky s již připravenou zakázanou drogou, která byla zřejmě připravena k distribuci. Muži evidentně jeho výdělek ze zaměstnání nestačil, protože pervitin prodával i přes jeho špatné zkušenosti z minulosti. Za obdobnou trestnou činnost byl totiž už třikrát soudem v Mostě potrestán, a to včetně vězením s ostrahou. V těchto teplých dnech si na základě podnětu vyšetřovatele může Litvínovan užívat chládku vazební věznice, kam ho od soudu policisté převezli. Tam se za nějaký čas vrátí k hlavnímu líčení a tentokrát může očekávat v případě uznání viny až desetiletý trest odnětí svobody," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru