Nalezená bomba v areálu litvínovského chemparku. Foto: Policie ČR
Litvínov

Litvínov, Záluží – Přípravné práce na likvidaci minulý týden nalezené pumy v areálu chemparku si vyžádají více času. Původně se počítalo, že bude zlikvidována nejpozději ve středu, termín se nicméně posunul.

„Ve spolupráci s Policií České republiky a Hasičským záchranným sborem pokračujeme v přípravách areálu na deaktivaci nalezené bomby, ke které by podle Policie České republiky mělo dojít nejdříve ve čtvrtek 29. srpna nebo v pátek 30. srpna, informuje mluvčí společnosti ORLEN Unipetrol RPA Pavel Kaidl.

Od úterý 27. srpna ve 13 hodin, po uplynutí bezpečnostní lhůty, dojde k realizaci připravených opatření pro bezpečné zajištění místa deaktivace bomby, která bude provedena přímo v areálu závodu v místě nálezu. „Během deaktivace dojde z bezpečnostních důvodů k rozšíření zásahové zóny se zákazem vstupu a bezpečnostní zóny s omezeným vstupem do rafinérské části závodu i mimo něj, zejména do oblasti takzvaného Růžodolu, která z východní strany přiléhá k areálu. Konkrétní informace budou vydány Policií České republiky," doplnil Pavel Kaidl.

 

Děkujeme všem za profesionální přístup, spolupráci a následování vydávaných nařízení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru