Do chemparku se již přemisťuje technika hasičů. Foto: redakce
Litvínov

Litvínov – V nejistotě jsou nadále obyvatelé okolních měst a obcí v blízkosti litvínovského chemparku, kde byla minulý týden při stavebních výkopových prací nalezena bomba z II. světové války s chemickou rozbuškou. Dnes, tedy v úterý v jednu hodinu odpoledne, vyprší lhůta, kdy může dojít k detonaci, pokud byla baňka s chemikálií při výkopových pracích poškozena.

Pokud k výbuchu nedojde, začnou pyrotechnici připravovat její řízenou likvidaci. K ní pyrotechnici přistoupí buď ve čtvrtek, nebo v pátek. Ať už dojde k denotaci samovolně, či řízeně, počítá se se škodami na majetku v areálu chemparku.

Proč je zásah pyrotechniků v areálu ORLEN Unipetrol RPA specifický a není možné pumu převézt k likvidaci na bezpečnější místo, vysvětluje policejní mluvčí na sociální síti X.

Dnes v deset hodin již na místo mířila těžká technika.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru