Ilustrační foto: CC0
Litvínov

ČR – Policie informovala zástupce škol a mateřinek, že přišla anonymní výhružka, že škola je podminovaná. Není to adresná zpráva, proto museli zřizovatelé informovat všechna svá zařízení napříč celou republikou.

„Informuji vás, že vaše škola byla zaminovaná..... Zabiju vás i vaše děti..." zní úryvek výhružného anonymu s odkazem na Dnětropetrské maniaky. Litvínov, jako obec s rozšířenou působností okamžitě svolala on-line jednání se zástupci všech škol a mateřinek, které do jeho gesce spadají, aby je informovali s tím, že není nutné vůbec šířit paniku. Je však zapotřebí ověřit, zda nedošlo v noci k neoprávněnému vniku do škol či školek. A prohlédnout prostory, zda se v nich nenachází nějaký podezřelý předmět.

V případě takového zjištění se mají zástupci školy obrátit na Městskou policii Litvínov a nebo na státní policii, která přijede na místo situaci prověřit. „Rozhodně nerušíme vyučování a neposíláme děti domů. Informoval jsem své zaměstnance, u školek prohlédnou i zahrady. Tuto situaci zde nemáme poprvé, celoplošné anonymy chodí každý rok. Po událostech v Praze však nikdo nechce nic ponechat bez prověření," uvedl ředitel ZŠ Lom Jaroslav Zajíc, kterého redakce kontaktovala, aby ověřila, jaká opatření škola přijala.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru