Předmět vypadal jako výbušný systém. Miroslav Čulík za svou kariéru jich již vyhrabal několik, je tedy obezřetný. Foto: redakce
Litvínov

Litvínov – "Litvínov jede bomby" okomentovali by slovní hračičkové, alias punneři, dění posledních 14 dní v Litvínově. Ve středu dopoledne totiž na sever Čech opět zamířil pyrotechnik. A to po oznámení nálezu předmětu připomínajícího výbušninu. Bagrista na něj narazil při výkopových pracích v Soukenické ulici.

„Nález předmětu připomínajícího starý granát byl policii ohlášen v půl desáté dopoledne. Policejní hlídky po ohledání místa nálezu přivolali pyrotechnika, protože předmět skutečně připomínal výbušný systém. Ze sousední mateřské školy jsme evakuovali 45 lidí, z blízkého obytného domu dalších 14 osob. Zastavovat dopravu jsme nemuseli, protože Soukenická ulice je z důvodů prací uzavřena. Pyrotechnik naštěstí vyhodnotil, že předmět, který připomínal nástražný výbušný systém, je kus staré trubky a odvezl jej," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Obezřetnost bagristy je ale skutečně na místě. Sám již několikrát skutečnou munici při výkopových pracích našel. „Naposledy jsem vykopal 170 kaťuší ze druhé světové války na stavbě u Kolína. V severních Čechách v Krušných horách je nález munice úplně normální," vysvětlil bagrista Miroslav Čulík.

Miroslav Čulík při výkopových pracích objevil podezřelý předmět. Policisté situaci nepodcenili, protože skutečně připomínal nástražný výbušný systém, a přivolali pyrotechnika. Foto: jip

Co v takové chvíli dělat, to ví moc dobře. „Každý bagrista musí mít strojnický průkaz, který získá na kurzu strojníků. A při němž vás s tím, co v takové situaci dělat obeznámí.," dodal Miroslav Čulík. U vily v Soukenické ulici je jeho úkolem sanovat základy budovy. 

Po odvezení předmětu se mohl bagrista vrátit ke své práci. Foto: jip

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru