Foto: ORLEN Unipetrol
Litvínov

Litvínov –  Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol publikovala Zprávu o trvale udržitelném rozvoji za rok 2023.

Skupina ORLEN Unipetrol tak pokračuje v rozvíjení své strategie transparentního informování odborné i široké veřejnosti o svém přístupu k ochraně životního prostředí, k zaměstnancům, zákazníkům a dodavatelům, bezpečnosti práce a celkovému řízení a správě. V loňském roce do oblasti ochrany a podpory životního prostředí investovala skupina ORLEN Unipetrol bezmála 2,5 miliardy Kč. Meziročně se výše těchto investic zvýšila o téměř 18 % a od roku 2018 činí nárůst více než 30 %.

„Sestavili jsme Zprávu o trvale udržitelném rozvoji za rok 2023, ve které informujeme o naší strategii, cílech, úspěších, příležitostech i rizicích v oblasti udržitelnosti našeho podnikání,“ říká Zbigniew Pawłucki, místopředseda skupiny ORLEN Unipetrol, a  dodává: „Jsme součástí kritické infrastruktury České republiky a uvědomujeme si své mimořádné postavení v rámci českého podnikatelského prostředí. Přikládáme proto zásadní význam tomu, abychom byli ze strany zaměstnanců, obchodních partnerů, dodavatelů, zákazníků, a v neposlední řadě veřejnosti vnímáni jako úspěšná a zodpovědná společnost.“

Nová zpráva navazuje na Zprávu o  trvale udržitelném rozvoji za rok 2022, která informovala o  dílčích krocích realizace strategie střednědobého rozvoje do roku 2030, která tvoří odrazový můstek k  dosaženi uhlíkové emisní neutrality, které chce skupina ORLEN Unipetrol dosáhnout nejpozději do roku 2050.

„Naší hlavní motivací je efektivně využívat naše výrobní technologie a hospodařit se surovinami tak, abychom naše podnikání postupně transformovali směrem k  udržitelné budoucnosti. Velký důraz proto klademe na dekarbonizaci, cirkulární ekonomiku a rozvoj obnovitelných zdrojů elektrické energie a biopaliv,“ říká Zbigniew Pawłucki.

Skupina ORLEN Unipetrol je za své aktivity v oblasti udržitelného rozvoje pravidelně oceňována odborníky i  širokou veřejností. ORLEN Unipetrol v letošním ročníku ovládl soutěž Nejlepší zaměstnavatel v Ústeckém kraji, a v  loňském roce se umístil jako nejlepší zaměstnavatel také na celostátní úrovni. Rafinérská a petrochemická společnost je držitelem certifikátu od prestižního globálního programu Top Employers Institute. V soutěži TOP 10 LEADERS, ve strategické kategorii „TOP odpovědná velká firma“, patří ORLEN Unipetrol mezi nejlépe hodnocené velké firmy z  hlediska celkového nastavení a rozvoje udržitelného a odpovědného podnikání.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru