Hraní s touto stavebnicí zlepšuje motoriku i představivost. Pojďte tvořit do SVČ Smajlík. Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov – Ať jsou vám dva roky, nebo devadesát let, Středisko volného času Smajlík Litvínov vám může nabídnout nějaký volnočasový kroužek. Nabídka je neskutečně pestrá, přibyly nové aktivity. A některé jsou samozřejmě beznadějně zaplněné. Kam je možno se ještě zapsat, než se nábor na konci září uzavře?

Letošní novinkou jsou LEGOhrátky. „Stavění ze stavebnice LEGO je sázka na jistotu. Rozvíjí motoriku, fantazii. Vzhledem k tomu, že plánujeme i společné projekty, budeme rozvíjet i schopnost spolupráce. To jsou v dnešní době všechno žádané vlastnosti," vysvětluje Lucie Klenorová. Přestože organizace již nějaké sady lega nakoupila, chystá se oslovit veřejnost s žádostí o zbytky lega, které by mohly skončit na skládce. „Je možné, že někdo doma má nekompletní, ale i třeba kompletní, ovšem už nevyužívanou sadu, zbytky lega. My bychom všechny tyto kousky určitě využili, proto bychom byli vděčni, kdyby je SVČ Smajlík věnovali," potvrdila Lucie Klenorová.

SVČ také rozšířilo nabídku pro rodiče s nejmenšími dětmi v kroužku Hrajeme si a tvoříme. „Jsme si vědomi, že dnes mají maminky daleko více možností na vyžití s dětmi a některý z našich termínů jim nemusí vyhovovat. Proto tentokrát nabízíme hned termíny tři, a to v úterý, středu a čtvrtek dopoledne," podotkla lektorka.

Další z novinek jsou doučování z matematiky a češtiny pro žáky 8. a 9. tříd. „Jedná se de facto o přípravu na přijímací zkoušky, kdy zkušení lektoři s aprobací z daného předmětu zopakují s žáky vše potřebné, tak aby děti měly jistotu, že vše ovládají a u přijímaček uspějí. Jde o malý kolektiv, takže rozhodně se není třeba ostýchat," zdůraznila Lucie Klenorová.

Nabídka a aktuální obsazenost kroužků je zveřejněna na webu Střediska volného času Smajlík Litvínov. Přihlašovat se na jednotlivé kroužky je možno přímo přes web. „Přihlašuje se vždy na dané pololetí, poplatek na většinu kroužků činí 1 000 korun, v případě větší spotřeby materiálu jde o 1 500 korun. To se týká například keramiky, vaření či pečení a právě nového kroužku LEGOhrátky, kde je potřeba nakoupit dostatek kostiček," uzavřela Klenorová.

Kroužky jako Malý kuchař a Malý mlsoun jsou tradičně velmi rychle obsazené. Ilustrační foto: CC0

Které kroužky jsou již beznadějně obsazené? Jde o keramiku pro dospělé, ajťáček či vaření a pečení. Většina kroužků má ale dosud ještě kapacitu neobsazenou. „Zaujmout by mohly třeba i kurzy streetdance, a to i pro začátečníky. Stačí mít jen chuť a užít si radost z pohybu, máme skvělou lektorku," dává příklad Lucie Klenorová.

Středisko volného času Smajlík nepůsobí v Litvínově jen přes školní rok, ale i přes prázdniny, kdy připravuje jak příměstské, tak pobytové tábory. Jeden z těchto pobytových táborů byl tematicky zaměřen na Pokémony. „Mělo to až nevídaný úspěch, což je pro nás velkou inspirací i pro následující rok," podotkl vedoucí střediska Michal Tarant.

Tematicky jsou zaměřeny i příměstské tábory, na což odkazuje i jejich název: PoTab – poznávací tábor, TuTab – turistický tábor a BaTab – badatelský tábor. Toto léto se do nich zapojilo 93 dětí.  

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru