Na novou plošinu se nakonec vejde pět fanoušků. Foto: Ropáci on Tour
Litvínov

Litvínov – Jedinečná atmosféra na Zimní stadionu Ivana Hlinky vládla již dlouho před začátkem utkání prvního kola extraligy ledního hokeje, v němž černožlutý roj v letos opravdu povedených dresech rozdrtil soupeře z Hradce Králové 4:2. Fanoušci si totiž konečně mohli na vlastní oči prohlédnout, za co klub fanoušků Ropáci on Tour utratil půl milionu korun za výhru, kterou si v loňské sezóně "vyřvali" v soutěži Decibely Tipsport extraligy (informovali jsme ZDE).  

Už dopředu předseda fanclubu Jan Ptáček avizoval, že v prvé řadě chce fanclub vybudovat rampu pro pět až šest hendikepovaných fanoušků na jihu, aby mohli fandit přímo pod kotlem. Povedlo se ale mnohem víc. „Hned po připsání peněz na náš účet jsme rozjeli jednání o zhotoviteli plošiny a nájezdů. A povedlo se. Nově se k jižní tribuně vejde až pět našich vozíčkářů. Nájezdy okolo šaten domácích a hostů jim umožňují dostat se až přímo k jihu. Pokud máte ve svém okolí někoho na vozíku, zkuste ho pozvat na jeden zápas na zkoušku. Třeba se v něm probudí vášeň pro litvínovský hokej. Stará plošina zůstane na severu pro potřeby hostujících vozíčkářů. A přímo od té naší vede i cesta k zbrusu novým toaletám, které vznikly díky našemu členovi Františku Schejbalovi – sám se nabídl, že tuto práci provede bez nároku na honorář, pouze za nakoupený materiál," uvedl Jan Ptáček.

 

Nové nájezdy umožní hendikepovaným fanouškům pohodlně se dostat k nové plošině přímo pod kotlem. Foto: Jan Ptáček

Jak František Schejbal slíbil, tak také učinil. Parťáka mu dělal další skalní fanoušek Josef Kulhánek. „Odvezli 28 pytlů suti, které se nashromáždily při bourání starých záchodů, Já jsem maloval, navozil materiál a zařídil vše potřebné..." dodal Ptáček.

Bez nároku na honorář zrekonstruoval František Schejbal toaletu pro vozíčkáře. Foto: Jan Ptáček

Stále ale na kontě zbývaly peníze. Možná i díky tomu, že se nezištně zapojili i další špičky ve svém oboru. Třeba grafik Karel Hejkal. „Nově můžete na jižní tribuně vidět naši ropáckou sektorovou vlajku, která vznikla díky jedinečnému návrhu našeho dvorního grafika Karla Hejkala. Vlastně pod vším, co je spojeno s námi, je právě Karel podepsán," vyzdvihl um Karla Hejkala vůdce fanoušků a nezapomněl dodat, kde byla vlajka zhotovena: „O její tisk se postarala Reklamní studio G z Prahy, se kterým také dlouhodobě spolupracujeme."

Návrh nové fanouškovské vlajky vytvořil grafik Karel Hejkal, vytisklo ji Reklamní studio G z Prahy. Foto: Jan Ptáček

Studio G vyrobilo i čtyřicet žlutočerných vlajek. Ropáci je rozdali dětem. „Chceme je vést k lásce k našemu klubu a jako bonus jsme přidali to, že každá z nich je podepsána jedním z hráčů „A“ týmu. A dvě speciální vlajky s nápisem Ropáci on Wheels jsou i pro naše vozíčkáře," dodal Jan Ptáček.

Protože skvělou atmosféru umí "zařídit" v kotli bubeníci, dostalo se i na ně – od středy roztleskávají fanoušky pomocí nových černých bubnů a paliček. Svůj stupínek získali také spíkři. Nejen v domácím kotli, ale i v zóně pro hosty na severu.

Nové bubny pro "kotelníky"...

...a nová stupátka pro spíkry jak na jihu, tak na severu. Foto: Jan Ptáček

A pořád to není všechno. Ke slovu se přihlásil další mistr svého oboru – litvínovský sprejer Filip Pojer.  „U vstupu na jih od vchodu D vytvořil luxusní graffiti. Věříme, že se zde bude chtít každý vyfotit," přeje si Jan Ptáček.

Pořád ale ještě z půlmilionové výhry zbyly peníze – fanclub si vyčlenil 80 tisíc korun. Ne nadarmo patří Litvínovští mezi nejvěrnější fanoušky, kteří vyjíždějí za svým týmem i na druhou stranu republiky. „Klub také pořádá různé akce – vánoční večírek, čarodějnice.... na to nám zbylo cca 50 tisíc," uzavřel Jan Ptáček. 

Tahle paráda, jejímž autorem je Filip Pojer, zdobí vstup na jih od vchodu D. Už jste se tu vyfotili? Foto: Jan Ptáček

Tak často, jako letos, prý Jan Ptáček mimo sezónu na stadionu nikdy nebyl. I tak stihl slávu litvínovského klubu šířit i za hranicemi. Foto: Jan Ptáček

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru