Milan Brejchal se po šesti letech vrací do firmy, kde začínal svoji profesní dráhu. Foto: ORLEN UNIPETROL
Litvínov

Litvínov – S účinností od 1. října 2024 se stal členem představenstva skupiny ORLEN Unipetrol Milan Brejchal. Ve své pozici je zodpovědný za výrobu v rafinérském a petrochemickém segmentu a rozvoj podnikání. S účinností k 30. září skončil na pozici člena představenstva Tomáš Herink. Ve skupině ORLEN Unipetrol bude působit i nadále v pozici ředitele pro výzkum a vývoj. 

„V oblasti výroby realizujeme zásadní transformační proces, na jehož konci bude petrochemický segment výraznou oblastí našich aktivit a firma se významně přiblíží k emisní neutralitě. Mám velkou radost, že jsme pro tyto cíle v této době do vedení společnosti dokázali získat velmi zkušeného manažera. Milan Brejchal se vrací do firmy, ve které strávil téměř celý profesní život a dokonale ji zná. Stejnou radost mám z toho, že další odborník a dlouholetý manažer, Tomáš Herink, v naší firmě zůstává a bude se naplno věnovat výzkumu a vývoji, tedy oblastem, které jsou důležité pro náš další rozvoj. Milanovi i Tomášovi přeji v jejich nových rolích mnoho úspěchů,“ řekl Mariusz Wnuk, předseda představenstva a generální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol.

Milan Brejchal má dlouholeté manažerské zkušenosti ve výrobní sféře a v uplynulých šesti letech působil jako výkonný ředitel sokolovské chemičky Synthomer. V letech 1991 až 2018 pracoval ve skupině ORLEN Unipetrol, do níž nastoupil coby operátor a posléze postupně zastával různé manažerské pozice – mimo jiné byl v letech 2011 až 2015 ředitelem litvínovské rafinérie a v období 2015 až 2018 zastával post ředitele jednotky petrochemie. Vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze a má také titul MBA.

„Po šesti letech se vracím do své mateřské firmy, ve které jsem v roce 1991 svou profesní dráhu začínal. Nyní v nové pozici a s novými zkušenostmi chci firmu posunout razantněji směrem k jejím strategickým cílům a zlepšit její provozní stabilitu, efektivitu a konkurenceschopnost na evropském trhu. Důraz budu klást i na rozvoj zaměstnanců a posílení pozice společnosti jako atraktivního zaměstnavatele na trhu práce. Na všechny tyto výzvy se nesmírně těším,“ řekl Milan Brejchal, člen představenstva skupiny ORLEN Unipetrol.

Tomáš Herink pracuje ve skupině ORLEN Unipetrol v různých výrobních, vývojových a manažerských pozicích od roku 1999. Od roku 2017 zastával funkci člena představenstva skupiny ORLEN Unipetrol a byl zodpovědný zejména za produkci a údržbu, energetiku, inženýrství a technologie, optimalizaci výroby a výzkum a vývoj. Zasadil se mimo jiné o úspěšné vybudování a zprovoznění výrobní jednotky DCPD a významně se angažoval rovněž v oblasti spolupráce s akademickou sférou, zejména s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze a Českým vysokým učením technickým v Praze, která vyústila ve vznik Univerzitního centra Litvínov.

Aktuální složení představenstva skupiny ORLEN Unipetrol je k 1. říjnu 2024 následující:

·         Mariusz Wnuk, předseda představenstva

·         Zbigniew Pawłucki, místopředseda představenstva

·         Agnieszka Bobrukiewicz, členka představenstva

·         Milan Brejchal, člen představenstva

·         Adam Jarosz, člen představenstva

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru