REKLAMA
MUDr. Jiří Biolek.
Litvínov

Litvínov – MUDr. Jiří Biolek byl dlouhá léta primářem pediatrického oddělení mostecké nemocnice, spoluzakládal například tamní banku mateřského mléka. Po odchodu z Mostu působí jako primář Dětského oddělení žatecké nemocnice. V této fázi kariéry bylo Jiřímu Biolkovi uděleno významné ocenění Brdlíkova cena.

Jde o nejvýznamnější ocenění České pediatrické společnosti, které je udělováno členům společnosti za celoživotní zásluhy v oblasti péče o děti a dorost v naší zemi, ale i v zahraničí. MUDr. Jiří Biolek je teprve osmým laureátem. „Vnímám to jako satisfakci za veškerou práci, kterou jsem za svoji kariéru udělal. Zdaleka ještě nekončím, jako primář dětského oddělení v Žatci musím ještě připravit řadu mých nástupců. Všichni víme, a to už dlouho, že pediatrů je nedostatek. Věřím ale v postupné zlepšení," podotkl Jiří Biolek.

Biolek je velkým kritikem toho, že česká pediatrie měla řadu let dva druhy atestací. V nedávné minulosti totiž mohli studenti medicíny volit mezi dětským lékařstvím, které je připravovalo na práci v nemocnici, a oborem Praktické lékařství pro děti a dorost. Po dokončení atestace však například praktičtí dětští lékaři nemohli působit právě v nemocnici, přestože měli všechny potřebné dovednosti i praxi.

Mudr. Jiřímu Biolkovi, který je mimo jiné dlouholetým litvínovským zastupitelem, pogratuloval již ředitel žatecké nemocnice Martin Sloup: „Panu primáři blahopřeji a děkuji za skvělou reprezentaci nemocnice."

Diplom 20240921 115150 ef01b

Jiří Biolek je politik a pediatr. Narodil se 6. července 1949 v Praze. Celý život žije v Litvínově.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru