Autoškola zkritizovala v Litvínově umístění nové značky. Už ji přesunuli, teď ale neodpovídá předpisům
Problematická značka v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Svislá dopravní značka označující hlavní silnici v litvínovské ulice Tyrše a Fügnera je umístěna chybně a může vést ke zmatkům v dopravě a také k nehodám. Upozornila na to před několika dny místní Autoškola Bittner. Značka už na sporném místě není.

Značka byla umístěna vedle připojovacího pruhu za kruhovým objezdem. Autoškola na svém facebookovém profilu upozornila, že „špatné umístění značky dovede řidiče k názoru, že při zařazování z připojovacího pruhu mají přednost“. Podle učitelů dopravních předpisů by měla být značka správně až na lampě osvětlení za připojovacím pruhem. Přednost má totiž stále vozidlo jedoucí v průběžném pruhu.

Nesmyslnost umístění značky si už nejspíš už uvědomil i ten, kdo ji k přípojnému pruhu nechal zabudovat. Nyní je na jejím místě prázdný sloupek a značka je přesunuta do křižovatky na provizorním sloupku. Protože ale není pevně spojena se zemí, jedná se o přenosnou dopravní značku, která musí být ze zákona na sloupku označena červenými a bílými pruhy, což nesplňuje.

Jak by se s případnou nehodou na křižovatce nyní popasovali při rozhodování o vině policisté? Jak by plnily pojišťovny?

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru