Meziboří chystá rekordní rozpočet. Chce vylepšovat náměstí i stavět parkoviště
Starosta Meziboří Petr Červenka. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Na únorovém jednání budou zastupitelé schvalovat rozpočet pro rok 2018. Ten je navržen s rekordními výdaji 122 milionu korun.

Běžné výdaje jsou rozpočtovány na bezmála 78 miliónů korun, kapitálové výdaje na více než 44 miliónů korun. „Máme zdravé hospodaření, což potvrzují i kontroly z krajského úřadu. Město není zadlužené a máme finanční rezervy. Můžeme si dovolit investice. Letos proto navrhujeme dokončit další etapou rekonstrukci náměstí 8. května i bez dotace. Máme na akci stavební povolení a na vyhlášení dotačního titulu čekáme už třetí rok,“ uvedl starosta Petr Červenka.

V navrhovaném rozpočtu jsou dále investice například do vybavení technických služeb, které by měly dostat zimní nástavbu, sedm miliónů korun v rozpočtu je plánováno na parkoviště v ulici Májová a Nad parkem.

V kulturním zařízení je plánováno bezbariérové sociální zařízení za 700 tisíc korun. Více než dva miliony korun je v rozpočtu připraveno na investice do základní a mateřské školy.

(ema)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru