Tady jsou chodci v nebezpečí! Meziboří je chce ze silnice dostat na nový chodník
Meziboří chce stavět chodník do Litvínova. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Meziboří – Investiční akce za více než 44 milionů korun jsou v letošním rozpočtu naplánovány v Meziboří na Mostecku. Meziboří chce investovat i v případě, že nezíská dotace.

V rozpočtu pro letošní rok je počítáno mimo jiné s nákupem zimní nástavby pro sypač, dokončením rekonstrukce náměstí 8. května či na realizaci parkovišť v Májové a Nad parkem.

V rozpočtu je také 11,7 milionu korun na komunikaci pro pěší mezi Mezibořím a Litvínovem. „Dotační titul, který bychom mohli využít pro tuto akci, nebyl vyhlášen. Navíc nám možnost získat dotaci opakovaně už druhým rokem maří město Litvínov, které není schopno připravit stavební povolení na svou část akce. V tomto smyslu také napíšu otevřený dopis litvínovským zastupitelům,“ informoval zastupitele Petr Červenka.

Ti mu dali za pravdu a apel na litvínovské zastupitele ze strany města Meziboří posvětili svými hlasy.

O chodník mezi Litvínovem a Meziboří stojí občané obou měst. „Lidé chodí po okraji silnice a je to pro ně nebezpečné. Chceme žádat o výjimku, protože pokud by se mělo jednat o cyklostezku, dotaci dostaneme. Na chodník ale v současné době není možné žádat,“ doplnil starosta s tím, že alespoň část chodníku Meziboří udělá i bez dotace.

(ema, oh)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru