Thomas Sebastien Müller: Litvínov opět zaspal. Nepřizpůsobiví sem mají dveře dokořán
T. S. Müller.
Litvínov

Litvínov - Do Litvínova se vesele stěhuje jeden sociální případ za druhým. Celé rodiny, které by si u sousedů v Mostě nebo v Jirkově už na dávky na bydlení nesáhly, míří k nám.

Litvínov byl totiž na rozdíl od sousedních měst opatrný při vyhlašování opatření obecné povahy, kterým by město zakázalo vyplácení dávek hmotné nouze, konkrétně doplatku na bydlení v oblastech se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů.

Litvínov je pověstný tím, že oblastí se zvýšeným výskytem nežádoucí jevů, tedy místy, kde se krade, srocují se nepřizpůsobiví, na veřejném prostranství se hlučí a dělá nepořádek, je ve městě nepočítaně. K sociálně nepřizpůsobivým, kteří se stěhují z místa na místo, jen co výše jejich dluhu přesáhne hranici trpělivosti majitele bytu, je ale město stále ještě mnohem přátelštější než kde jinde.

Na opatření, které by této migraci nepřizpůsobivých mělo zabránit, se v Litvínově stále ještě čeká. Neříkám, že je správné vyhlásit toto opatření plošně na celé město, jak to někde také praktikují, vyčkávací taktika Litvínova, díky které opatření obecné povahy stále ještě neplatí a nepřizpůsobiví a čerpači sociálních dávek mají dveře do města otevřené dokořán, ale také není to nejlepší.

Když je město plné lidí, kteří svým chováním a přístupem k životu obtěžují a usurpují slušné a pracující obyvatele, je zkrátka lepší mít ostřejší lokty a nečekat, jak si s problémem poradí sousedé. Litvínov měl být mezi prvními, kdo k tomuto opatření sáhne. U nás jsme ale opatrní, a tak nyní musíme počkat, jak to všechno dopadne.

Thomas Sebastien Müller

  • Autor je litvínovský zastupitel
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru