360° FOTO: V Litvínově je oceněná Stavba Ústeckého kraje. Podívejte se dovnitř
Sportovní hala v Litvínově. Foto: e-deniky.cz
Litvínov

Litvínov - Litvínovská městská společnost SPORTaS obsadila druhé místo v soutěžní přehlídce „Stavba Ústeckého kraje 2017“ za stavbu „Revitalizace sportovní haly v Litvínově“. Jedná se o úspěch, který společnost při přihlašování do soutěže neočekávala, ale o to víc je z něj potěšena.

Uvedená soutěž je vyhlašována Okresní hospodářskou komorou v Litoměřicích pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje. V minulých letech byl v této soutěži oceněn například Mariánský most v Ústí nad Labem.

Revitalizace sportovní haly proběhla v letech 2015 až 2016 dle projektu Ing. arch. Tomáše Adámka. Celkové investiční náklady činily cca 40,5 milionu korun z několika zdrojů. Hala je zimním tréninkovým centrem pro sportování zejména dětí a mládeže z Litvínovska, téměř ze 100% slouží pro trénink a soutěže litvínovských sportovních oddílů sdružených ve spolku SSK (Sdružení sportovních klubů) či pro výuku tělesné výchovy přilehlé 3. ZŠ.

Před revitalizací haly byla tato téměř v havarijním stavu a její využívání bylo spíše „za trest“. Při revitalizaci haly byl kompletně zrekonstruován a zateplen obvodový plášť haly včetně střechy, došlo k výraznému snížení nákladů na vytápění, a to cca o 60 %. Také byly zrekonstruovány vnitřní prostory (šatny, sociální zařízení) a vlastní hala, kde byl položen nový sportovní povrch, instalována velkoplošná výsledková tabule, vzduchotechnika, pořízeno nové sportovní vybavení a opraveny tribuny včetně přilehlých prostor.

360° foto

"Vedení společnosti chápe umístění v předmětné soutěži jako ocenění kvality provedené revitalizace, kde přes relativně malé náklady vznikla krásná a přitom velice účelná stavba," uvedl jednatel společnosti Miroslav Otcovský.

V současné době se připravuje poslední část revitalizace, a to nátěr vnitřní příhradové konstrukce vlastní haly, který nemohl být proveden v roce 2015-2016 vzhledem k časovým termínům zejména poskytovatele dotace ROP. Časově nešlo provést nátěr konstrukce a zároveň instalovat novou sportovní podlahu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru