OBRAZEM: Dobrá zpráva! Obora se zvířaty je otevřená, k vyhořelému zámečku ale nemůžete
Lovecký zámeček zničil rozsáhlý požár. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Mstišov – Chcete si udělat výlet s dětmi do oblíbené obory ve Mstišově? Můžete. Pro veřejnost je i po ničivém požáru restaurace otevřená.

Lovecký zámeček Dvojhradí vyhořel kompletně v tomto týdnu, škoda přesáhne určitě milion korun. Příčinu policie zatím nesdělila. Ohořelou a zborcenou stavbu oddělují od obory nyní policejní pásky. K přístupu na cestu mezi výběhy pro zvířata můžete ale využít druhý vchod, který je otevřený. Nachází se hned vedle uzavřeného vstupu k zámečku. Jsou u něj umístěny i pamlsky pro zvěř a kasička na dobrovolné vstupné a úhradu krmiva. Tím jsou sušené pečivo, kaštany či jablka.

Vlastníkem obory jsou Lesy ČR, jejichž litvínovská lesní správa pobírá nájemné za pronájem honitby a přilehlých prostor. Provoz obory je financován z vlastních zdrojů a byl dotován i z provozu restaurace. Ta se nacházela v přízemí zámečku.

Oboru navštíví ročně přibližně padesát tisíc lidí.

Fotogalerie

Psali jsme

{article 95413}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru