Do Moldavy se náhle přistěhovalo 17 lidí! Napadnou zde kvůli tomu nejspíš výsledky voleb
Ilustrační foto
Litvínov

Moldava - Do Moldavy v Krušných horách se těsně před volbami přihlásilo 17 osob. Činí to dvacet procent z původního počtu voličů. Tímto může být zásadně ohrožen demokratický průběh voleb v obci, míní zástupci politických subjektů, kteří nám poskytli tiskové prohlášení.

Policie ČR již přijala v tomto týdnu dvě trestní oznámení a bude nyní zkoumat, zda případným účelovým přihlašováním osob, případně za úplatu, nebyl spáchán trestný čin.

"Situace je natolik čitelná a natolik charakteristická pro jednu ze stran, že zbylé dva subjekty dosud soupeřící na základě zkušeností s obdobnou situací v minulých a předminulých volbách spojily své úsilí a budou se proti volebním podvodům bránit trestním oznámením a následným napadením výsledků voleb," uvádí v prohlášení Eva Kardová za SNK Pracujeme pro Moldavu a Michal cuc z VOLBA PRO! MOLDAVU.

U voličů, kteří byli v obci Moldava krátce před volbami přihlášeni bez skutečného vztahu k obci a může u nich vzniknout dojem účelového získání trvalého pobytu, bude pravděpodobně soud jejich skutečný vztah k obci posuzovat.

O tom, že v malých obcích může účelové přihlašování občanů zcela změnit volební výsledky, ministerstvo vnitra ví. Již před osmi lety slíbil ministerský odbor dozoru a kontroly veřejné správy změnu zákona, ale ta dodnes k dispozici není, poznamenali zástupci politických sdružení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru