Děti z Obrnic mají trávit prázdniny smysluplně. Obec na to bude chtít dotaci
Poslední letošní jednání zastupitelů zpestřilo tradičně vystoupení chlapců a dívek z místní mateřské školy.
Most

Obrnice - Obrnice uspořádají v příštím roce už pojedenácté letní příměstský tábor pro děti. Tábory organizuje ve spolupráci s komunitním centrem občanského sdružení Duhovka. Jejich cílem je, aby děti a mladí lidé v obci strávili volný čas v době prázdnin pokud možno efektivně a smysluplně.

Stejně jako každým rokem chce obec financovat náklady na upořádání tábora ze státní dotace. Obec požádá o příspěvek z programu prevence kriminality ministerstva vnitra ve výši 80 000 korun. „Jednou z podmínek získání dotace je spolufinancování alespoň třetiny nákladů, v tomto případě jde o zhruba 27 000 korun. Pokud dotaci získáme, vyčleníme potřebné peníze z rozpočtu,“ upřesnil starosta.

Organizátoři podle obrnického starosty Stanislava Zaspala nezapomínají vedle pestrého programu volnočasových aktivit ani na prevenci a výchovu. „Děti se dozvědí nové informace, například o historii Ústeckého kraje. Osvojí si i nové znalosti, dovednosti. Tábor se skládá ze závodů, soutěží, hudebních a výtvarných aktivit. Zahrnuje ale i motivační prvky, například profesní orientaci, zdravý životní styl nebo prevenci socio-patologických jevů,“ upřesnil.

V minulosti byly Obrnice úspěšné v čerpání příspěvků z programu prevence kriminality ministerstva vnitra i u řady dalších projektů. Byly zaměřeny například na podporu činnosti asistentů prevence kriminality v obci či domovníků v panelových domech s obecními byty.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru