Víkend přinese oteplení, i na vrcholky hor se vrátí déšť
Na horách se zatím potýkali s přívaly sněhu. Možná tam teď zaprší. Ilustrační foto
Most

Mostecko - Do pátku 25. ledna Česká republika v čele s Mosteckem vstoupí v nevýrazném tlakovém poli, nicméně během odpoledne a večera se postupně „rozjede“ západní, takže oceánské a tedy relativně teplé proudění.

Čtvrteční den si podmanila nízká oblačnost a jinak tomu nebude ani v noci na pátek. A to minimálně, je dosti pravděpodobné, že zataženo nízkou oblačností bude panovat také po většinu konce pracovního týdne. Usměje-li se však na nás počasové štěstí, tak se ještě před příchodem fronty dočkáme slunečních paprsků. Srážky žádné a nejvyšší odpolední teploty okolo -5 až -1 °C.

V sobotu 26. ledna povane západní až jihozápadní vítr, a to kvůli oblasti nízkého tlaku vzduchu se středem nad Britskými ostrovy. Zároveň se ke slovu dostane zmíněná fronta, která dorazí už v průběhu nočních hodin s tím, že na Mostecku, stejně jako jinde v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, se bude angažovat fakticky po celý zbytek soboty. Čili od půlnoci do půlnoci oblačno až zataženo, spíše to druhé, a navíc se srážkami, především v Krušných horách. Tam budou ještě zpočátku (mezi půlnocí a cca 2. až 3. hodinou) sněhové, následně dešťové kapky kompletně ve všech nadmořských výškách. Nejvyšší odpolední teploty okolo 1 až 5 °C, ráno v minimu kolem -3 až 1 °C.

V neděli 27. ledna se srdce řečené oblasti nízkého tlaku vzduchu přestěhuje do severoněmeckého vzdušného prostoru, proto bude pokračovat příliv teplejšího vzduchu od jihozápadu. Mraků znovu dosyta, zato srážková činnost již méně činná, přestože dešťové přeháňky (i nahoře na horách) se téměř jistě vyskytnou. Nejvyšší odpolední teploty okolo 1 až 5 °C, ráno v minimu kolem -2 až 2 °C.

Taktéž na startu nového týdne to pro tuto chvíli vypadá na denní maxima až okolo 5 °C, hned od úterý by se ale nejvyšší odpolední teploty měly zdržovat mezi -3 až 3 °C. Sněhových vloček nemnoho, jinými slovy příchod ladovské zimy do nížin je nadále pasé. (soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru