Pozor na auta v protisměru! Kvůli uzavřenému mostu mohlo jít o život, varuje řidič
Označení uzavírky ve čtvrtek ráno. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Na vozidla v protisměru narazil v tomto týdnu čtenář našeho webu v úseku u zavřeného mostu pod Hněvínem. Řidiče pravděpodobně zmátla dopravní situace u uzavírky. Značení je nyní již tak výrazné, že by se podobná událost neměla opakovat.

"Kolem 13. hodiny jsem jel z Mostu do Litvínova. V krátkém úseku od křižovatky Souš po zastávku MHD Most sídliště ČD jsem potkal dvě auta, které jela v protisměru!" sdělil v tomto týdnu našemu webu řidič Zdeněk Kobrle. Přes dvojí upozornění dojeli řidiči až k místu, kde se z dvouproudovky stává čtyřproudovka a když uviděli závoru a zákaz vjezdu, klidně podle jeho slov přejeli do protisměru a pokračovali směrem na Most! První auto měla řídit poměrně stará paní a druhý řidič chvíli u závory váhal a když uviděl, že jedno auto jede, vyrazil za ním.

Redakce situaci okolo uzavírky sleduje od soboty, kdy k ní došlo. Nejprve nebyl zákaz vjezdu na most vyznačený vůbec, i když na něj upozorňovaly značky již od Záluží. Poté v sobotu dopoledne silničáři přemostění uzavřeli kompletně. Po hokejovém zápasu v Litvínově zde o víkendu byla dokonce kolona vozidel, která se i přes zákaz na most vydala. Přibyly mobilní zátarasy, které ale mohly svést některé řidiče k již zmíněné jízdě do protisměru. "Tento problém jsme zaznamenali," potvrdila mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková. Dopravní policisté v prvních dnech u uzavírky hlídkovali.

Nyní je na silnici několik upozornění, před vjezdem do protisměrného pruhu je i velmi výrazná reflexní značka.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru