Seniora připravili o peníze. Vybírali s ním desetitisíce a chtěli podvodem získat i jeho byt
Ilustrační foto
Most

Most - Bez skrupulí okrádala povedená dvojice jednoho seniora z Mostu. Vyšetřovatel obvinil z podvodu 31letou ženu z Nymburska a jejího známého, kterému nebylo ještě 18 let, z provinění. Dvojice měla ve třech případech s důchodcem chodit po poštách, kde muž vybíral svoje peníze a svěřoval je dvojici, která muži namluvila, že by o ně mohl přijít a oni mu je dají do trezoru.

Ve čtvrtém případě opět seniora odvezli pod smyšleným důvodem na jednu mosteckou poštu a měli připravenou písemnost - plnou moc k převodu vlastnictví seniorova bytu v hodnotě 300 tisíc korun. "K tomu naštěstí nedošlo a to včasným zásahem pracovnice u přepážky, která se pána zeptala, zda chce opravdu byt převést na jiného majitele, což bylo pro něj překvapením. Už před tím byli na jiné poště, kde též s bytem neuspěli. Podnikavá dvojice tak seniora připravila o částku 139 tisíc korun," uvádí k případu mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Peníze nebyly již zajištěny, o ty se dvojice podělila. Stíhání dvojice je vedeno na svobodě a ženě hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, mladistvému trest poloviční. Obviněný mladistvý měl seniora již okrást jednou v jiném případě a s jinou ženou.

Tehdy si seniora mladík vyhlédl na poště, kde byl senior pro penzi. Mladík mu nabídl odvoz domů. Muž se zdráhal, ale nakonec nabídce podlehl. Mladík na druhý den na seniora zazvonil spolu s 25letou ženou a nabízeli mu úklid. Senior sice zprvu nechtěl, ale nakonec dvojici pozval k sobě domů. Žena uklidila a řekla si o půjčku 1 000 korun, a hotovost získala. Už na druhý den šli do bytu znovu s tím, že dokončí započatý úklid. Mezi tím, však žena měla prohledávat byt a našla hotovost a měla ji odcizit.

Důchodce krádež zjistil po odchodu povedené dvojice a věc oznámil policii. Peníze si dvojice rozdělila a použila pro vlastní potřebu.

Senior v tomto případě přišel o 200 tisíc korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru