Strážníci naháněli v ulicích Mostu opilce za volantem. Z nabouraného auta ho vytáhli s pistolí v ruce
Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - V neděli ve večerních hodinách v rámci hlidkové služby zjistila hlídka mosteckých strážníků na účelové komunikaci u golfového hřiště osobní vozidlo Fabia, ve kterém seděl muž v silně podnapilém stavu, který tvrdil hlídce, že vozidlo přivezl jeho známý a na něho teď čeká. Strážníci provedli kontrolu, zda po vozidlu či muži uvnitř není vyhlášeno policejní pátrání a po zjištění, že ne, místo opustili. To už ovšem na místo mířila kamera městského kamerového systému.

Zhruba hodinu poté si operační dozorčí všiml, že se vozidlo dalo do pohybu a na místo vyslal motohlídku strážníků, která uvedené vozidlo zastavila v ulici Dělnická za použití výstražných světel modré barvy s nápisem STOP. Strážníci k vozidlu přistoupili s výzvou k prokázání totožnosti, na tu však řidič nereagoval, přidal plyn a z místa začal ujíždět. Strážníci na nic nečekali a začali ujíždějící vozidlo pronásledovat.

Prchajíci vozidlo projelo přes kruhový objezd a odbočilo na pozemní komunikaci k supermarketu Albert, kde v levotočivé zatáčce před parkovištěm u marketu Albert vyjelo z pozemní komunikace, najelo přes obrubník na městskou zeleň, kde došlo ke střetu vozidla se svislou dopravní značkou zákaz vjezdu NA a následně zastavilo.

Okamžitě poté, co vozidlo zastavilo, strážníci za použití hrozby namířené služební zbraně a donucovacích prostředků muže zpacifikovali a byla mu přiložena služební pouta. Uvedený muž jevil značné známky požití alkoholu nebo jiné návykové látky. Ve vozidle se žádná jiná osoba mimo řidiče nenacházela. Celou věc si na místě převzala přivolaná hlídka Policie ČR.

0804straznici1

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru