Dnes to nějak vydržte. Po deštivém a chladném úterý se začne oteplovat
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Konec starého a začátek nového týdne byl letní – jak v neděli, tak také v pondělí se rtuť teploměru zastavila zlehka nad hranicí 25,0 °C. S úterkem dorazí změna, ale jen na přechodnou dobu.

V úterý 28. května se ke slovu dostane frontální vlna spojená s oblastí nižšího tlaku vzduchu udržující se nad centrálním Středomořím a střední Evropou. Po celý den proto bude oblačno až zataženo a mimoto zaprší, především v noci, ráno a dopoledne, tedy v první polovině dne. S dešťovými kapkami je však dobré počítat i v odpoledních hodinách. Nejvyšší odpolední teploty se kvůli dešti budou pohybovat okolo 11 až 15 °C.

Středa 29. května z důvodu pokračujícího, byť už slábnoucího vlivu zmíněné tlakové níže s žádnou převratnou změnou nepřijde, přestože srážek a do určité míry i oblačnosti ubude. Po většinu dne to sice opět vypadá na oblačnou až zataženou oblohu, avšak někdy po 16. hodině, plus minus, by se situace měla lepšit. Večer už by mělo být jasno. Zejména ráno se ještě naskýtají šance na nějaký deštík, přesto středeční srážkové úhrny velké nebudou. Spíše naopak. Nejvyšší odpolední teploty okolo 10 až 14 °C, ráno v minimu kolem 11 až 7 °C.

Čtvrtek 30. května, předposlední den meteorologického jara, jak se zdá si už bude výskat jinou počasovou písničku. Na vině je výběžek oblasti vyššího tlaku vzduchu se středem kdesi nad pomezím Francie a Pyrenejského poloostrova. Ten by se nejen na severozápadě Čech měl postarat (a určitě postará) o slunečný den, to znamená převážně jasno až skoro jasno, jen odpoledne dočasně až polojasno. K tomu nejvyšší odpolední teploty okolo 17 až 21 °C, ráno v minimu kolem 7 až 3 °C.

Jaké počasí se rýsuje na úvod června (meteorologického léta)?

  • 31. květen: přes den 16 až 20 °C, přeháňky/bouřky
  • 1. červen: přes den 19 až 23 °C, slunečno, resp. polojasno
  • 2. červen: přes den 22 až 26 °C, slunečno, resp. polojasno

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru