Dopravní akce „Prázdniny“ na Mostecku: Téměř polovina ze zastavených řidičů odjela s pokutou
ilustrační foto
Most

Mostecko - V souvislosti se začátkem letních prázdnin, kdy dochází k zintenzivnění provozu na pozemních komunikacích a zároveň k zvýšenému pohybu chodců a cyklistů na silnicích, se mostečtí policisté ve dnech 4. až 6. července zapojili do celorepublikového opatření, které spočívalo ve zvýšeném dohledu na bezpečnost silničního provozu v rizikových místech.

Dopravně bezpečnostní akce byly zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, dodržování používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, dodržování zákazu používání telefonu během jízdy a také na kontrolu technického stavu vozidel.

Dopravní policisté v rámci bezpečnostních akcí na Mostecku zkontrolovali 63 vozidel a zjistili 36 případů porušení zákona. "Tři řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost, tři osoby nebyly za jízdy připoutány bezpečnostním pásem, čtyři vozidla měla nevyhovující technický stav a tři řidiči u sebe neměli předepsané doklady. Jeden člověk si sedl za volant, ačkoliv nevlastní řidičské oprávnění a jeden řidič byl pod vlivem alkoholu," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek. Celkem policisté přestupcům udělili 30 blokových pokut v celkové výši 9 100 korun, šest přestupků bylo oznámeno k vyřízení ve správním řízení na příslušný úřad.

V úterý 9. července mostečtí policisté v dopravní akci pokračovali, zkontrolovali 68 vozidel a zjistili 25 přestupkových jednání. Pět osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem, v jednom případě nebyl použit předepsaný zádržný systém. Jedno vozidlo mělo nevyhovující technický stav, jeden řidič u sebe neměl řidičský průkaz a jednoho přestupku se dopustil chodec. Policisté během úterní akce přestupcům udělili 23 blokových pokut v celkové výši 4 500 korun, dva přestupky budou řešeny ve správním řízení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru