Rodiče se potáceli ve dvě ráno Mostem s malým dítětem v kočárku. Nadýchali tři promile!
Ilustrační foto
Most

Most - Dvě hodiny po půlnoci přijalo operační středisko městské policie na lince 156 oznámení, že oznamovatel vidí silně podnapilou ženu s dětským kočárkem. Na místo byly vyslány dvě motohlídky strážníků. Strážníci provedli kontrolu okolí uvedeného oznamovatelem a po chvíli zajistili dvě osoby s kočárkem, ve kterém spalo malé dítě.

U obou osob, které jevily známky těžkého stupně opilosti, byla provedena orientační dechová zkouška. Alkohol tester naměřil 2,82 promile u muže a 2,93 promile u ženy.

"Vzhledem k tomu, že rodiče nebyli schopni v tomto stavu o nezletilého řádně pečovat, vyzvali je strážníci, aby kontaktovali rodinného příslušníka a dítě mu předali. Žena toto řešení odmítala a vzala dítě do náruče, že se o něj postará. Z důvodu těžké opilosti matky, kdy nebyla schopna ani stát, strážníci vrátili dítě do kočárku a opakovaně uklidňovali ženu, aby dítě nebrala zpět do náruče, že bude lepší, když zůstane v kočárku. Na místo se dostavila pohotovostní pracovnice odboru sociálních věcí oddělení sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) a zároveň příbuzná rodičů, která si dítě převzala," uvádí k případu Veronika Loucká z Městské policie Most.

Oba rodiče jsou podezřelí ze závažného porušení povinností vyplývajících z rodičovské zodpovědnosti, ze kterého se hned druhý den byli povinni zodpovídat oddělení sociálně právní ochrany dětí. OSPOD následně situaci vyhodnotí a přijme další opatření.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru