Most o týden prodloužil dobu, kdy mu můžete nabídnout byt k odkoupení
Město Most. Ilustrační foto
Most

Most - Město Most prodloužilo výzvu k výkupu bytů. Původní termín skončil 8. srpna, nový byl stanoven do 15. srpna 2019.

Město předpokládá výkup 10 bytů. O koupi bytů budou rozhodovat orgány města. Velikost vykupovaného bytu musí být 1+1 (1+KK), 1+2 (2+KK) a 1+3 (3+KK). Statutární město Most má ve schváleném rozpočtu pro rok 2019 vyhrazeno pět milionů korun na výkup bytů.

„Rádi bychom občanům našeho města zprostředkovali solidní bydlení za přijatelné peníze. Mohou to být jak matky samoživitelky, senioři, ale i navrátilci z vězení nebo oběti byznysu s chudobou. Podmínkou je, že obyvatelé bytů musí řádně platit a dodržovat pravidla. Docházet za nimi budou sociální pracovníci, kteří s nimi budou pracovat, takže se dá předpokládat, že se jejich život zlepší,“ uvedl již dříve primátor města Mostu Jan Paparegav v Mosteckých listech.

Vymezení podmínek pro výkup bytů ze strany statutárního města Mostu

  • Vykupovaný byt může být umístěn v kterékoliv části města Mostu vyjma základních sídelních jednotek sídliště Chanov, Podžatecká – jih, Liščí vrch, Skřivánčí vrch, Pod Šibeníkem a Fibichova.
  • Byt musí být v soukromém vlastnictví (výkup není možný u družstevních bytů).
  • Byt musí být o velikosti 1+1 (1+kk), 2+1 (2+kk) nebo 3+1 (3+kk).
  • Byt musí být ihned obyvatelný a nesmí na něm váznout překážky (např. chybějící základní vybavení, výskyt parazitů, překročené limity škodlivých látek), které by měly za následek nemožnost jeho využívání.
  • Byt musí být vybaven základním vybavením - umyvadlem, sprchou nebo vanou, WC, kuchyňskou linkou, varnou deskou a troubou, topením.
  • Na bytě nesmí váznout žádný nájemní/podnájemní vztah.
  • Pokud budou na bytě váznout dluhy na příspěvcích do fondu oprav a jiné dluhy, např. za služby spojené s užíváním bytu, nebude město souhlasit s postoupením pohledávek.
  • SVJ, kterého je pořizovaný byt součástí, nesmí mít nesplacené závazky po lhůtě splatnosti.
  • Na bytě nesmí váznout exekuce, smluvní zástava, soudní zástava ani jiné omezující právo.
  • Byt je vykupován přímo od vlastníka nebo prostřednictvím realitní společnosti za podmínky, že kupní cena nepřekročí cenu znaleckého posudku a rezervační poplatek nebude požadován.
  • Znalecký posudek bude zpracovávat na náklady města a znalec bude vybrán kupujícím, tj. městem.
  • Zájemce o prodej bytu musí údaje o bytové jednotce a kontaktní údaje vložit do kontaktního formuláře.

Formulář pro výkup bytu najdete zde.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru