Oslavy, kuřáci, hudba, hádky. Strážníci jezdí řešit rušení nočního klidu každou noc několikrát
Ilustrační foto
Most

Most - Na oznámení rušení nočního klidu vyjíždějí strážníci Městské policie Most každou noc několikrát.bV první polovině měsíce srpna přijalo operační středisko Městské policie Most 52 oznámení o rušení nočního klidu.

Nejčastěji občany ruší hluk z restauračních zařízení způsobený hlasitou hudbou nebo kuřáky před restaurací. Strážníci v těchto případech na místě prověří oznámení, a pokud zjistí, že by mohlo docházet k rušení nočního klidu, upozorní provozovatele restaurace, kterému nařídí sjednat nápravu.

Dalším nejčastějším oznámením na linku 156 je rušení nočního klidu sousedy v bytovém domě hlasitou hudbou a zábavou. Někdy strážníci řeší také rušení nočního klidu partnerskými hádkami, které jsou často spojené s alkoholem i násilím. V těchto případech strážníci ověřují, zda nedochází k domácímu násilí.

"Strážníci v posledních dnech řešili například porušování veřejného pořádku manželi pocházejícími z Asie, kteří se hlasitě hádali a běhali ve spodním prádle ve společných částech domu. Jiný přestupce rušil noční klid hrou na elektrickou kytaru ve 2 hodiny ráno. Přestupek byl na místě projednán v příkazním řízení a přestupci byla uložena pokuta ve výši 200 korun. Opakovaného přestupku proti veřejnému pořádku tím, že porušila noční klid, se dopustila žena z bloku 90. Strážníci na místo vyjížděli dvě noci po sobě. Za opakované spáchání přestupku proti veřejnému pořádku přestupkyni, která porušila noční klid, uložili strážníci v příkazním řízení pokutu ve výši 500 Kč," přibližuje některé poslední případy mluvčí strážníků v Mostě Veronika Loucká.

Nejčastějším argumentem přestupců při projednávání přestupku rušení nočního klidu bývá oslava kulatých narozenin nebo narození dítěte a také nárok na zábavu po náročném pracovním týdnu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru